Sastāvdaļas
- 6 liela izmēra olu baltumi
- 1/2 tējkarote sāls
- 250 g pūdercukura
- 1 tējkarote citrona sulas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 250 ml saldā krējuma
- 175 g kazenes
- 175 g zemenes (sagrieztas ceturdaļās)
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai un ietauko cepeškrāsns plāti.
- Dziļā bļodā sakuļ olas baltumus un sāli līdz masa sāk sabiezēt. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, citrona sulu un vaniļas ekstraktu. Nepārtrauc kulšanu līdz olu baltumu kļūst bieza un spīdīga.
- Ieklāj iegūto masu iepriekš sagatavotajā plātī un ieliek to cepeškrāsnī.Uzreiz izslēdz cepeškrāsni un atstāj plāti iekšā visu nakti ar durvīm ciet. Cepeškrāsns durvis nedrīkst virināt.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pārklāj iegūto krēmu pār kūku. Zemeņu ceturtdaļas pārber ar 2 tējkarotēm pūdercukura un pārber pār kūku. Tad kūku pārber arī ar kazenēm. Pirms servēšanas sagriez to un pārber vēl ar pūdercukuru, ja nepieciešams.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!