Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 150 g cukura
- 140 g miltu
Krēmam:
- 500 g „Mascarpone” siera
- 4 olas
- 80 g pūdercukura
- šķipsniņa sāls
- 1 1/2 ēdamkarotes želatīna
Dekorēšanai:
- 200 g svaigu zemeņu
- 1 paciņa želejas (jebkuras)
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju atsevišķi saputo olu baltumus un olu dzeltenumus ar cukuru.
- Tad abas masas savieno un pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
- Mīklu ieklāj 23 - 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes, neatverot cepeškrāsns durvis.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, izņemot no formas.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar 4 ēdamkarotēm ūdens un uzbriedina. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumus ar elektrisko putotāju saputo un pakāpeniski pievieno pūdercukuru.
- Pāris ēdamkarotes masas sajauc ar izkausēto želatīnu un pievieno pārējai masai. Rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno „Mascarpone” sieru un visu rūpīgi maisa līdz izveidojas viendabīgas masas konsistence.
- Olu baltumus un škipsniņu sāls saputo ar elektrisko putotāju.
- Pakāpeniski pievieno olu baltumu masu siera masai un rūpīgi to iecilā.
- Biskvītu ieliek formā, pārklāj ar siera krēmu un izkārto pār to zemeņu šķēlītes.
- Želeju pagatavo pēc uz paciņas rakstītajām instrukcijām un pārlej pār zemenēm.
- Torti ievieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!