Sastāvdaļas
- 250 g cukura (150 g - mīklai, 100 g - krēmam, 50 g - pildījumam)
- 150 g miltu
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 400 g skābā krējuma
- 250 g „Mascarpone” siera
- 400 g melleņu
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 3 olas
- 50 g šokolādes
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un 150 g cukura. Pakāpeniski pievieno miltus, kakao pulveri un vēlreiz saputo.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 190°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
- Nelielā katliņā karsē mellenes, ūdeni un 50 g cukura.
- Karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad atdzesē un sasmalcina biezenī.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un atlikušo cukura daudzumu.
- Pakāpeniski pievieno „Mascarpone” sieru, nepārtraucot putošanu.
- Atdzesēto biskvītu pārklāj ar ogu biezeni, tad ar krēmu.
- Krēmu pārklāj arī pār kūkas malām un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!