Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 150 g cukura
- 150 g miltu
Krēmam:
- 250 g saldā krējuma
- 250 g „Mascarpone” siera
- 200 g cukura
- konservēti ķirši (bez kauliņiem)
- ķiršu kompots
- 100 g šokolādes
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno miltus un turpina putot viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā ,kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē, neizņemot no formas.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru.
- Tad pievieno „Mascarpone” sieru un turpina putot viendabīgā masā.
- Biskvītu nedaudz sadursta ar dakšiņu un piesūcina ar ķiršu kompotu. Tad pārklāj ar konservētiem ķiršiem.
- Gatavo krēmu pārklāj pār ķiršu kārtu un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
- Kūku ievieto ledusskapī uz ne mazāk kā 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!