Sastāvdaļas
- 2 apelsīni
- 1 mango
- 3 kivi
- 70 ml apelsīnu sulas
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 ēdamkarote želatīna
- 4 olas
- 150 ml saldā krējuma
- 350 g „Mascarpone” siera
- 110 g cukura
- 2 ēdamkarotes kondensētā piena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes „Amaretto” liķiera
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar apelsīnu sulu un atstāj uzbriest 30 - 40 minūtes. Tad izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Atdzesē.
- Mango un apelsīnus nomizo, sagriež kubiņos. Sablenderē biezenī.
- Biezeni ielej dziļā bļodā, pievieno citrona sulu un izkausēto želatīnu. Visu viegli samaisa un atstāj sabiezēt ledusskapī.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus līdz masa kļūst balta, tad liek to ūdens peldē un turpina putot vēl 5 minūtes līdz cukurs pilnībā izšķīst.
- Pakāpeniski masai pievieno „Mascarpone” sieru, liķieri un labi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Tad sajauc ar iebiezināto pienu un puto aptuveni 10 - 15 minūtes.
- Masu ievieto ledusskapī.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls, tad pievieno 1/2 tējkaroti citrona sulas, vaniļas cukuru.
- Tad olu baltumu masu iecilā siera krēmā.
- Sevis izvēlēto kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve karātos pāri malām.
- Pamatā klāj augļu biezeņa kārtu, tad siera krēma kārtu. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Tad klāj atlikušo augļu biezeni un siera krēmu, nolīdzina virsmu ar lāpstiņu un izkārto pār to kivi šķēlītes.
- Pārklāj kūku ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!