Marinētu gurķu salāti

Marinētu gurķu salāti Foto: Marinētu gurķu salāti

Sastāvdaļas

  • gurķi (daudzums 8 puslitra burkām)
  • 2-3 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote diļļu sēklu
  • 1-2 lauru lapas
  • 2 smaržīgo piparu graudiņi

Marinādei:

  • 1,5 l ūdens
  • 75 g sāls
  • 150 g cukura
  • 1 glāze galda etiķa

Pagatavošana

  1. Piedevas gurķiem paredzētas vienai puslitra burkai.
  2. Marinādes daudzums paredzēts 8 puslitra burkām.
  3. Burkas un vāciņus sterilizē.
  4. Gurķus kārtīgi nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlītēs.
  5. Sīpolus notīra un sagriež plānos gredzenos.
  6. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  7. Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
  8. Katrā burkā liek 1 šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, 1 tējkaroti diļļu sēklu, lauru lapas, smaržīgos piparus.
  9. Tad liek 1 cm biezu sīpolu gredzenu slāni, tad 1 cm biezu burkānu slāni, tad liek 2 cm biezu gurķu šķēlīšu slāni.
  10. Slāņus liek pamīšus, kamēr burka pilna.
  11. Gatavo marinādi - ūdeni katlā uzvāra, izšķīdina tajā sāli, cukuru, beigās pielej etiķi.
  12. Gurķus pārlej ar verdošu marinādi, burkas viegli aizvāko, sterilizē 35 minūtes.
  13. Burkas kārtīgi aizvāko, negriežot otrādi, ietin drānā un istabas temperatūrā atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes