Sastāvdaļas
- gurķi (daudzums 8 puslitra burkām)
- 2-3 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējkarote diļļu sēklu
- 1-2 lauru lapas
- 2 smaržīgo piparu graudiņi
Marinādei:
- 1,5 l ūdens
- 75 g sāls
- 150 g cukura
- 1 glāze galda etiķa
Pagatavošana
- Piedevas gurķiem paredzētas vienai puslitra burkai.
- Marinādes daudzums paredzēts 8 puslitra burkām.
- Burkas un vāciņus sterilizē.
- Gurķus kārtīgi nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlītēs.
- Sīpolus notīra un sagriež plānos gredzenos.
- Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
- Katrā burkā liek 1 šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, 1 tējkaroti diļļu sēklu, lauru lapas, smaržīgos piparus.
- Tad liek 1 cm biezu sīpolu gredzenu slāni, tad 1 cm biezu burkānu slāni, tad liek 2 cm biezu gurķu šķēlīšu slāni.
- Slāņus liek pamīšus, kamēr burka pilna.
- Gatavo marinādi - ūdeni katlā uzvāra, izšķīdina tajā sāli, cukuru, beigās pielej etiķi.
- Gurķus pārlej ar verdošu marinādi, burkas viegli aizvāko, sterilizē 35 minūtes.
- Burkas kārtīgi aizvāko, negriežot otrādi, ietin drānā un istabas temperatūrā atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!