Sastāvdaļas
- 1 kg ķirštomātu
- 2-3 diļļu kāti
- 2-3 lauru lapas
- 1 bazilika kātiņš
- 50-70 ml ābolu etiķa
- 5-6 smaržīgie pipari
- 5-6 melno piparu graudiņi
- 4-5 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 ēdamkarotes medus
Pagatavošana
- Ķirštomātus sadursta ar dakšiņu, liek burkās.
- Pievieno lauru lapas, piparus, sagrieztus ķiplokus, dilles.
- Uzvāra 2 litrus ūdens.
- Pārlej tomātiem, tā, lai tos pārklāj.
- Pieber sāli, cukuru - atdzesē, patur 1 stundu.
- Tad ūdeni nolej katlā un uzvāra.
- Ūdenī izšķīdina medu, pievieno etiķi, baziliku.
- Pārlej tomātiem.
- Burkas aizvāko, atdzesē un liek ledusskapī.
- Pēc 1-2 dienām tomāti būs gatavi.
- Sāli un cukuru pievieno uzmanīgi, pagaršojiet - sālījumam jābūt garšīgam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!