Marinētie tomāti ar medu

Marinētie tomāti ar medu Foto: Marinētie tomāti ar medu

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirštomātu 
  • 2-3 diļļu kāti
  • 2-3 lauru lapas
  • 1 bazilika kātiņš 
  • 50-70 ml ābolu etiķa 
  • 5-6 smaržīgie pipari
  • 5-6 melno piparu graudiņi
  • 4-5 ķiploka daiviņas 
  • 1 ēdamkarote sāls 
  • 1 ēdamkarote cukura 
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Ķirštomātus sadursta ar dakšiņu, liek burkās.
  2. Pievieno lauru lapas, piparus, sagrieztus ķiplokus, dilles. 
  3. Uzvāra 2 litrus ūdens.
  4. Pārlej tomātiem, tā, lai tos pārklāj.
  5. Pieber sāli, cukuru - atdzesē, patur 1 stundu.
  6. Tad ūdeni nolej katlā un uzvāra. 
  7. Ūdenī izšķīdina medu, pievieno etiķi, baziliku.
  8. Pārlej tomātiem. 
  9. Burkas aizvāko, atdzesē un liek ledusskapī.
  10. Pēc 1-2 dienām tomāti būs gatavi.
  11. Sāli un cukuru pievieno uzmanīgi, pagaršojiet - sālījumam jābūt garšīgam.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes