Sastāvdaļas
- 1400 g tomātu
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 30 g diļļu
- 20 g bazilika
- 2 g dārza kalnmētras
- 3 lauru lapas
- 4 smaržīgie pipari
- 35 g sāls
- 20 g cukura
- 6 - 8 g citronskābes
Pagatavošana
- Izlasa vienādas gatavības pakāpes sārtus tomātus, nomazgā, ar koka irbulīti iedur kātiņa vietā līdz augļa vidum un sakārto dezinficētā burkā.
- Tomātus pārlej ar karstu, dzidru marinādes uzlējumu (bez garšvielām), uzliek novārītu metāla vāciņu, mazliet aizvāko, burku liek silta ūdeni (50°C temperatūrā), pasterizē 80°C temperatūrā; 0,5 litra burku - 10 minūtes, litra burku - 15 minūtes, 3 litru burku - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burku kārtīgi aizvāko, apgāž ar vāciņu uz leju, patur 30 minūtes.
- Atdzesē istabas temperatūra.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!