Marinēti sarkanie sīpoli

Marinēti sarkanie sīpoli Foto: Marinēti sarkanie sīpoli

Sastāvdaļas

  • 1,5 glāzes karsta ūdens
  • 1/2 glāzes+2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 tējkarote cukura 
  • dažas šķipsniņas sāls
  • 1 ķiploka daiviņa 

Pagatavošana

  1. Sarkano sīpolu pārgriež uz pusēm un sagriež plānos pusgredzenos - liek tos dziļā traukā.
  2. Sagriež ķiploku šķēlītēs un liek traukā pie sīpoliem. 
  3. Pievieno cukuru un sāli.
  4. Pārlej sīpolus ar sarkanvīna etiķi un karstu ūdeni. 
  5. Samaisa, kamēr cukurs un sāls ir izkusis.
  6. Jāskatās, lai marināde pārklāj visus sīpolus - atstāj uz 1 stundu istabas temperatūrā. 
  7. Ja pēc stundas sīpoli nav pietiekoši mīksti un maigi, tos ieliek uz pāris minūtēm mikroviļņu krāsnī, bet ne ilgāk! 
  8. Gatavus sīpolus notecina sietā un pasniedz tūlīt vai arī, liek burciņā un uzglabā ledusskapī 2-3 dienas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes