Marinēti pildīti baklažāni

Marinēti pildīti baklažāni Foto: Marinēti pildīti baklažāni

Sastāvdaļas

  • 5 kg nelielu baklažānu

Pildījumam:

  • 2 lieli burkāni
  • 1 liela paprika
  • 10 ķiploka daiviņas
  • 1 saišķītis kinzas
  • 1 saišķītis diļļu
  • 1/2 saišķīša pētersīļu
  • 1-2 seleriju kāti

Marinādei:

  • 2 l ūdens
  • 1 l 5% ābolu vai vīnogu etiķa
  • 50 g cukura

Garšvielām:

  • 4-5 smaržīgie pipari
  • 8-10 melno piparu graudiņi
  • 1-2 krustnagliņas
  • 1-2 lauru lapas
  • 1/2 tējkarotes koriandra
  • naža gals malta kanēļa

Pagatavošana

  1. Baklažānus nomazgā, nogriež galiņu, iegriež,izņem mīkstumu. 
  2. Iegriež baklažānu tā, lai tas paliktu vesels.
  3. Šādi sagatavotus baklažānus blanšē karstā sālsūdenī 5 minūtes. 
  4. Blanšēti baklažāni kļūst mīkstāki un zaudē rūgtumu.
  5. Blanšētus baklažānus liek caurdurī un uzliek tiem slogu.
  6. Gatavo pildījumu - burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  7. Sarīvē arī pārējās saknes. 
  8. Papriku sagriež gabaliņos. 
  9. Ķiplokus sakapā. 
  10. Sīki sagriež baklažānu mīkstumu. 
  11. Visus zaļumus sakapā. 
  12. Ar tējkaroti, katrā baklažānā liek dārzeņu pildījumu, cieši aiztaisa. 
  13. Pildītos baklažānus liek burkās.
  14. Gatavo marinādi - katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā cukuru, sāli, pievieno garšvielas, pavāra 2 minūtes.
  15. Katrā burkā lej glāzi etiķa un uzlej marinādi, burkas aizvāko, atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes