Sastāvdaļas
- 5 kg nelielu baklažānu
Pildījumam:
- 2 lieli burkāni
- 1 liela paprika
- 10 ķiploka daiviņas
- 1 saišķītis kinzas
- 1 saišķītis diļļu
- 1/2 saišķīša pētersīļu
- 1-2 seleriju kāti
Marinādei:
- 2 l ūdens
- 1 l 5% ābolu vai vīnogu etiķa
- 50 g cukura
Garšvielām:
- 4-5 smaržīgie pipari
- 8-10 melno piparu graudiņi
- 1-2 krustnagliņas
- 1-2 lauru lapas
- 1/2 tējkarotes koriandra
- naža gals malta kanēļa
Pagatavošana
- Baklažānus nomazgā, nogriež galiņu, iegriež,izņem mīkstumu.
- Iegriež baklažānu tā, lai tas paliktu vesels.
- Šādi sagatavotus baklažānus blanšē karstā sālsūdenī 5 minūtes.
- Blanšēti baklažāni kļūst mīkstāki un zaudē rūgtumu.
- Blanšētus baklažānus liek caurdurī un uzliek tiem slogu.
- Gatavo pildījumu - burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Sarīvē arī pārējās saknes.
- Papriku sagriež gabaliņos.
- Ķiplokus sakapā.
- Sīki sagriež baklažānu mīkstumu.
- Visus zaļumus sakapā.
- Ar tējkaroti, katrā baklažānā liek dārzeņu pildījumu, cieši aiztaisa.
- Pildītos baklažānus liek burkās.
- Gatavo marinādi - katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā cukuru, sāli, pievieno garšvielas, pavāra 2 minūtes.
- Katrā burkā lej glāzi etiķa un uzlej marinādi, burkas aizvāko, atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!