Marinēti patisoni

Marinēti patisoni Foto: Marinēti patisoni

Sastāvdaļas

  • 600 g patisonu
  • 6 sloksnītes mārrutku sakņu

Marinādei:

  • 0,5 litri ūdens
  • 15 g diļļu
  • 10 g estragona
  • 5 g bazilika
  • 2 lauru lapas
  • 8 smaržīgie pipari
  • 2 krustnagliņas
  • 1/2 - 1 ēdamkarote sāls
  • 1/2 ēdamkarotes cukura
  • 2 - 3 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Pagatavošana

  1. Jaunus, mazus 5 - 6 cm diametra augļus uzmanīgi nomazgā aukstā ūdenī, nogriež kātiņus un ievieto veselus dezinficētā burkā.
  2. Nedrīkst tos saspiest vai ievainot, tad pasterizācijā rodas plankumi.
  3. Tāpat ievieto burkā notīrītus, plānās sloksnēs gareniski sagrieztus mārrutkus.
  4. Sagatavotas burkas pārlej ar dzidru, karstu marinādi (bez garšvielām, izkāstu).
  5. Burkām uzliek dezinficētus metāla vāciņus, pasterizē 80°C temperatūrā; litra burkas - 10 minūtes, 2 litru burkas - 15 minūtes, 3 litru burkas - 20 minūtes. Burkas aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.

Etiķa vietā var lietot 3 - 4,5 g citronskābes. Šādiem marinētiem patisoniem ir maigāka garša. Receptē doto produktu pietiek apmēram litra burkas piepildīšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes