Sastāvdaļas
- 2 kg kāpostu
- 1 liela biete
- 2 burkāni
- 2-3 ķiploka daiviņas
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 120 g cukura
- 100 ml augu eļļas
- 150 ml 9% etiķa
- 2,5 ēdamkarotes sāls
- 4-5 melno piparu graudiņi
- 2-3 lauru lapas
Pagatavošana
- Kāpostus sīki sakapā.
- Burkānus un bieti rupji sarīvē.
- Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
- Kāpostus samaisa ar bieti, burkāniem un ķiplokiem.
- Dārzeņus liek burkā (var būt 1 liela vai vairākas mazas).
- Gatavo marinādi - ūdeni lej katlā, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, piparus, uzvāra.
- Tikko sak burbuļot, pievieno augu eļļu, etiķi, samaisa, noņem no uguns.
- Karsto marinādi pārlej dārzeņiem, aizvāko, atstāj istabas temperatūrā, lai pilnībā atdziest.
- Tad burkas liek ledusskapī uz 24 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!