Marinēti kāposti ar bietēm

Marinēti kāposti ar bietēm Foto: Marinēti kāposti ar bietēm

Sastāvdaļas

  • 2 kg kāpostu
  • 1 liela biete
  • 2 burkāni
  • 2-3 ķiploka daiviņas
Marinādei: 
  • 1 l ūdens 
  • 120 g cukura 
  • 100 ml augu eļļas
  • 150 ml 9% etiķa
  • 2,5 ēdamkarotes sāls 
  • 4-5 melno piparu graudiņi
  • 2-3 lauru lapas 

Pagatavošana

  1. Kāpostus sīki sakapā.
  2. Burkānus un bieti rupji sarīvē.
  3. Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Kāpostus samaisa ar bieti, burkāniem un ķiplokiem.
  5. Dārzeņus liek burkā (var būt 1 liela vai vairākas mazas).
  6. Gatavo marinādi - ūdeni lej katlā, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, piparus, uzvāra.
  7. Tikko sak burbuļot, pievieno augu eļļu, etiķi, samaisa, noņem no uguns.
  8. Karsto marinādi pārlej dārzeņiem, aizvāko, atstāj istabas temperatūrā, lai pilnībā atdziest.
  9. Tad burkas liek ledusskapī uz 24 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes