Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 saišķītis pētersīļu
- 40 ml 9% etiķa
- 8 melnie piparu graudiņi
- 4 krustnagliņas
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Kabačus nomizojiet un sagrieziet burkas augstuma nūjiņās.
- Izkarsētu 0.5 litra burciņu apakšā beriet piparus, krustnagliņas, sasmalcinātus ķiplokus, lieciet dažus pētersīļu zariņus. Pildiet tās ar kabaču gabaliņiem.
- Katrā burkā beriet pa pus-tējkarotei sals, pus-ēdamkarotei cukura un pielejiet 10 ml etiķa (ja gatavojat litra burkās), palieliniet daudzumu divas reizes), pielejiet līdz augšai verdošu ūdeni, piesedziet ar vāciņiem un 10 minūte sterilizējiet.
- Burkas aizvākojiet un atdzesējiet, apgāztas otrādi, vēsā, tumšā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!