Marinēti gurķi ar trīsreizēju pārliešanu

Marinēti gurķi ar trīsreizēju pārliešanu Foto: Marinēti gurķi ar trīsreizēju pārliešanu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. 3 l tilpuma burkām:
● 2 kg gurķu
● 60 g diļļu
● 10 g jauno upeņu dzinumu
● 15 g bazilika
● 5 g dārza kalnumētras
● 15 melno piparu
● 6 lauru lapas
● 4 krustnagliņas
● 20 g mārrutku sakņu
● 4 daiviņas ķiploku
● 2 sīpoli
Marinādei:
● 1, 5 l ūdens
● 3 ēdamkarotes sāls
● 2 ēdamkarotes cukura
● 10 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Gurķus gatavo ar trīsreizēju karstās pārliešanas metodi.
  2. Šis paņēmiens izplatīts starp konservētājiem, jo nav jāpasterizē.
  3. Jāatceras, ka gurķi noteikti jāpārlej 3 reizes: 2 reizes ar verdošu ūdeni un 1 reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.
  4. Gurķus nomazgā, nosusina un sapilda izkarsētā burkā. Burku ietin drānā, lai tā nesaplīst.
  5. Uzvāra ūdeni un pārlej gurķus, ļauj 5 min. tiem izkarst. Tad ūdeni nolej un vēlreiz pārlej ar verdošu ūdeni, tāpat ļauj 5 min. izkarst.
  6. Pēc tam ūdeni nolej, pievieno notīrītas ķiploku daiviņas, veselus sīpolus, mārrutku sloksnītes un pārlej trešo reizi ar verdošu sagatavotu marinādi.
  7. Marinādi sagatavo laikus.
  8. Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotus garšaugus (nomazgātus, sagrieztus), garšvielas, vāra 5-8 min., tad izkāš, pievieno sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra un pievieno etiķi. Etiķa vietā var lietot 15 g citronskābes (3 l burkai).
  9. Ar verdošu marinādi pārlietās burkas nekavējoties aizvalcē ar novārītiem metāla vāciņiem. Burkas paripina pa galdu, apgāž ar vāciņiem uz leju, patur 5-6 stundas, lai vēl izkarsētu vāciņu un burkas malas.
  10. Šādi sagatavoti gurķi ne ar ko neatšķiras no pasterizētiem gurķiem.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes