Marinēti gurķi ar tomātiem

Marinēti gurķi ar tomātiem Foto: Marinēti gurķi ar tomātiem

Sastāvdaļas

  • gurķi (tik daudz, cik satilpst 3 l burkā)
  • tomāti (tik daudz, cik satilpst 3 l burkā, kopā ar gurķiem)
  • 1/2 tējkarotes citronskābes
  • 70 g sāls
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • lauru lapas pēc garšas
  • melno piparu graudiņi pēc garšas
  • 2-3 sīpoli
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 2-3 paprikas
  • 3-4 ķiršu lapas
  • 3-4 melno jāņogu lapas
  • 3-4 ozola lapas
  • 1 amaranta kātiņš
  • daži diļļu kāti
  • mārrutka sakne

Pagatavošana

  1. Sastāvdaļu daudzums paredzēts 3 l burkai.
  2. Sausā, sterilizētā burkā liek diļļu kātus, mārrutka saknes gabaliņus, ķiršu lapas, melno jāņogu lapas, ozola lapas, amaranta kātiņu.
  3. Tad liek gurķus, tomātus, pievieno pārējās garšsaknes, citronskābi.
  4. Pārlej gurķus un tomātus ar verdošu ūdeni.
  5. Burku aizvāko, apgriež otrādi, ietin drānā un atstāj istabas temperatūrā dzesēties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes