Sastāvdaļas
- gurķi (tik daudz, cik satilpst 3 l burkā)
- tomāti (tik daudz, cik satilpst 3 l burkā, kopā ar gurķiem)
- 1/2 tējkarotes citronskābes
- 70 g sāls
- 1,5 ēdamkarotes cukura
- lauru lapas pēc garšas
- melno piparu graudiņi pēc garšas
- 2-3 sīpoli
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 2-3 paprikas
- 3-4 ķiršu lapas
- 3-4 melno jāņogu lapas
- 3-4 ozola lapas
- 1 amaranta kātiņš
- daži diļļu kāti
- mārrutka sakne
Pagatavošana
- Sastāvdaļu daudzums paredzēts 3 l burkai.
- Sausā, sterilizētā burkā liek diļļu kātus, mārrutka saknes gabaliņus, ķiršu lapas, melno jāņogu lapas, ozola lapas, amaranta kātiņu.
- Tad liek gurķus, tomātus, pievieno pārējās garšsaknes, citronskābi.
- Pārlej gurķus un tomātus ar verdošu ūdeni.
- Burku aizvāko, apgriež otrādi, ietin drānā un atstāj istabas temperatūrā dzesēties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!