Sastāvdaļas
- 800 g gurķu
- 600 g tomātu
- 400 g patisonu
- 3 ķiploka daiviņas
- 15 g mārrutku sakņu
Marinādei:
- 1,3 l ūdens
- 40 g diļļu
- 15 g estragona
- 15 g bazilika
- 10 g upeņu lapu
- 70 g sāls
- 50 g cukura
- 15 g citronskābes
- 6 lauru lapas
- 15 smaržīgie pipari
Pagatavošana
- Marinēšanai izlasa vienāda lieluma un krāsas gurķus un tomātus.
- Tomāti jāņem vienas šķirnes, pilnīgi cieti, sarkani.
- Lai tomātiem karsējot neplaisātu miza, ar asu koka irbuli kāta vietā tam iedur līdz augļa vidum.
- Patisoni jāņem maziņi, 5 - 6 cm diametrā.
- Visus dārzeņu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, sakārto burkā, pa vidu ieliek notīrītas ķiploka daiviņas, mārrutku sākņu sloksnītes un dažus diļļu ziedu čemurus.
- Sagatavoto burku pārlej ar verdošu marinādi.
- Marinādes gatavošanas - katliņā ielej vajadzīgo daudzumu ūdens, pievieno visas garšvielas un garšaugus, vāra 10 minūtes, izkāš caur sietiņu, pievieno sāli, cukuru, citronskābi, vēlreiz uzvāra.
- Ar marinādi pārlietām burkām uzliek novārītus metāla vāciņu, kurus viegli aizvāko, liek 50°C temperatūrā silta ūdenī katlā un pasterizē 80°C temperatūrā; litra burkas - 8 minūtes, 2 litra - burkas - 10 minūtes, 3 litra burkas - 15 minūtes.
Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko,apgāž ar vāciņiem uz leju, patur 30 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā.
Citronskābes vietā var lietot 10 ēdamkarotes 9% etiķa, kuru pievieno marinādei pirms pārliešanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!