Sastāvdaļas
- 4 kg mazu gurķīšu
- 500 g ērkšķogu
- 1 ķiploka galviņa
- 10 ķiršu lapas
- 5 melno jāņogu lapas
- 1 liela mārrutku lapa
- 1 liels diļļu kāts
- 10 melno piparu graudiņi
- 10 krustnagliņas
- 1 neliels mārrutks
- 3,5 l avota ūdens
Marinādei: (uz 1 l ūdens)
- 2 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- 80 g 9% etiķa
Pagatavošana
- Sastāvdaļu daudzums paredzēts 4 litra burkām vai 3 700 gramu burkām.
- Gurķus kārtīgi nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 3-4 stundām.
- Zaļumus nomazgā, nosusina ar papīra dvieli, sīki sakapā.
- Ķiplokus un mārrutka sakni notīra un sīki sagriež.
- Zaļumus, ķiplokus un mārrutkus samaisa bļodā.
- Gurķiem nogriež galiņus.
- Burkas sterilizē.
- Katrā burkā liek 1 ēdamkaroti zaļumu-ķiploku-mārrutku maisījuma.
- Blīvi saliek gurķus.
- Virsū ber sauju nomazgātu ērkšķogu.
- Uzvāra ūdeni, pārlej gurķiem, patur 15 minūtes.
- Tad ūdeni no gurķiem nolej, uzvāra vēlreiz, un atkal pārlej gurķiem - patur 15 minūtes.
- Tad atkal ūdeni no gurķiem nolej, pievieno piparus, krustnagliņas, cukuru, sāli un etiķi.
- Marinādi vāra katlā, uz lēnas uguns, 10-13 minūtes.
- Marinādi pārlej gurķiem, līdz burkas augšai, lai pat mazliet tek pāri malām.
- Burku vāciņus patur verdošā ūdenī 5 minūtes.
- Burkas aizvāko, apgriež otrādi, ietin drānā, pēc pāris dienām pagriež ar vāciņiem uz augšu.
- Burkas, ietītas drānā, patur vēl divas dienas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!