Marinēti gurķi ar ērkšķogām

Marinēti gurķi ar ērkšķogām Foto: Marinēti gurķi ar ērkšķogām

Sastāvdaļas

  • 4 kg mazu gurķīšu
  • 500 g ērkšķogu
  • 1 ķiploka galviņa
  • 10 ķiršu lapas
  • 5 melno jāņogu lapas
  • 1 liela mārrutku lapa
  • 1 liels diļļu kāts
  • 10 melno piparu graudiņi
  • 10 krustnagliņas
  • 1 neliels mārrutks
  • 3,5 l avota ūdens

Marinādei: (uz 1 l ūdens)

  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 80 g 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Sastāvdaļu daudzums paredzēts 4 litra burkām vai 3 700 gramu burkām.
  2. Gurķus kārtīgi nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 3-4 stundām.
  3. Zaļumus nomazgā, nosusina ar papīra dvieli, sīki sakapā.
  4. Ķiplokus un mārrutka sakni notīra un sīki sagriež.
  5. Zaļumus, ķiplokus un mārrutkus samaisa bļodā.
  6. Gurķiem nogriež galiņus.
  7. Burkas sterilizē.
  8. Katrā burkā liek 1 ēdamkaroti zaļumu-ķiploku-mārrutku maisījuma. 
  9. Blīvi saliek gurķus.
  10. Virsū ber sauju nomazgātu ērkšķogu. 
  11. Uzvāra ūdeni, pārlej gurķiem, patur 15 minūtes. 
  12. Tad ūdeni no gurķiem nolej, uzvāra vēlreiz, un atkal pārlej gurķiem - patur 15 minūtes.
  13. Tad atkal ūdeni no gurķiem nolej, pievieno piparus, krustnagliņas, cukuru, sāli un etiķi.
  14. Marinādi vāra katlā, uz lēnas uguns, 10-13 minūtes.
  15. Marinādi pārlej gurķiem, līdz burkas augšai, lai pat mazliet tek pāri malām.
  16. Burku vāciņus patur verdošā ūdenī 5 minūtes.
  17. Burkas aizvāko, apgriež otrādi, ietin drānā, pēc pāris dienām pagriež ar vāciņiem uz augšu.
  18. Burkas, ietītas drānā, patur vēl divas dienas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes