Sastāvdaļas
- etiķis (pēc garšas)
- cukurs (pēc garšas)
- sāls (pēc garšas)
- 2 lauru lapas
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes melno piparu graudiņu
- 0,5 kg čili pipar
Pagatavošana
- Katru čili piparu pāksti nomazgā, izgriež bojātās vietas un nedaudz sadursta ar dakšiņu, lai tā labāk iemarinētos.
- Pākstis liek tīrās burkās, pēc iespējas blīvāk.
- Gatavo marinādi – sajauc etiķi ar ūdeni, sāli, cukuru, lauru lapām, piparu graudiņiem un ķiplokiem.
- Ja vēlas, marinādei var pievienot krustnagliņas vai koriandru.
- Visu uzvāra, turpina vārīt 10 minūtes uz lielas uguns.
- Karstu marinādi pārlej pipariem.
- Burkas aizvāko un uzglabā ledusskapī.
- Pēc nedēļas marinētus čili piparus var pasniegt galdā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!