Marinēti čili pipari

Marinēti čili pipari Foto: Marinēti čili pipari

Sastāvdaļas

  • etiķis (pēc garšas)
  • cukurs (pēc garšas)
  • sāls (pēc garšas)
  • 2 lauru lapas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes melno piparu graudiņu
  • 0,5 kg čili pipar

Pagatavošana

  1. Katru čili piparu pāksti nomazgā, izgriež bojātās vietas un nedaudz sadursta ar dakšiņu, lai tā labāk iemarinētos.
  2. Pākstis liek tīrās burkās, pēc iespējas blīvāk.
  3. Gatavo marinādi – sajauc etiķi ar ūdeni, sāli, cukuru, lauru lapām, piparu graudiņiem un ķiplokiem.
  4. Ja vēlas, marinādei var pievienot krustnagliņas vai koriandru.
  5. Visu uzvāra, turpina vārīt 10 minūtes uz lielas uguns.
  6. Karstu marinādi pārlej pipariem.
  7. Burkas aizvāko un uzglabā ledusskapī.
  8. Pēc nedēļas marinētus čili piparus var pasniegt galdā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes