Sastāvdaļas
Marinādei:
- 2 ēdamkarotes sāls
- 6 ēdamkarotes cukura
- 100 g 9% etiķa
- ūdens
- 1 vīnogu lapa
- 1 sarkano jāņogu lapa
- 1 melno jāņogu lapa
- 1 diļļu saišķītis ar visiem ziediņiem
- 2 lauru lapas
- mārrutka sakne
- 10 melno piparu graudiņi
- 2 ķiploka daiviņas
Pildījumam:
- gurķi
- tomāti
- sīpoli
- paprika
- citi dārzeņi, pēc izvēles
Pagatavošana
- Sastāvdaļu daudzums paredzēts 3 litru burkai.
- Sterilizētā burkā liek vīnogu lapu, melno un sarkano jāņogu lapas,sakapātas dilles, lauru lapas, mārrutku saknes gabaliņus, piparus, ķiploku šķēlītes.
- Virsū liek dārzeņus - gurķus, tomātus, sīpolu gredzenus, paprikas šķēlītes vai salmiņus.
- Katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā sāli, cukuru, beigās pielej etiķi.
- Karstu marinādi pārlej dārzeņiem, burku viegli aizvāko, sterilizē 15 minūtes, kārtīgi aizvāko.
- Burku apgriež otrādi, ietin drānā, atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!