Sastāvdaļas
- 2 kg zaļo pupiņu
- 5 glāzes 5% etiķa
- 5 glāzes ūdens
- 2/3 glāzes cukura
- 1/2 glāzes sāls
- 5 lauru lapas
- 10 ķiploku daiviņas
- 1 sarkanā paprika
- 25 melno piparu graudiņi
Pagatavošana
- Katru zaļo pupiņu pāksti kārtīgi nomazgā.
- Pākstis sagriež aptuveni vienādā garumā, lai varētu salikt litra burkā.
- Ķiplokus notīra, katru daiviņu sagriež plānās šķēlītēs.
- Papriku sagriež sloksnītēs.
- Ja vēlas, lai pupiņas būtu asākas, papriku var aizvietot ar vienu čili piparu.
- Gatavo marinādi – samaisa etiķi, ūdeni, cukuru, sāli, lauru lapas, piparu graudiņus, visu uzvāra, un pavāra pāris minūšu.
- Sterilizētās burkās blīvi liek zaļās pupiņas, ķiploku šķēlītes un paprikas sloksnītes.
- Gatavu marinādi pārlej pupiņām un burkas aizvāko.
- Pēc nedēļas marinētas zaļās pupiņas var pasniegt galdā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!