Sastāvdaļas
- 3 kg sviesta beciņu
- 2 ēdamkarotes galda etiķa
- 3 ēdamkarotes sāls
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 litri ūdens
- pipari (graudiņi)
- lauru lapas
Pagatavošana
- Sēnes kārtīgi notīra un nomazgā aukstā ūdenī.
- Tad tās liek katlā ar karstu ūdeni un vāra 15-20 minūtes (jānoņem netīrās putas).
- Sēnes būs jāvāra vairākas reizes.
- Jo pirmajā vārīšanas reizē ūdens būs pavisam nesmuks.
- To būs jānolej un sēnes jānotecina caurdurī.
- Kad ūdens ir notecējis, sēnes vēlreiz nomazgā zem tekoša ūdens un ieliek katlā.
- Pielej ūdeni un pieliek sāli. Vāra 15-20 minūtes, uz lielas uguns.
- Kad sēnes ir gatavas, tās pilda burciņās, kuras iepriekš ir sagatavotas.
- Tās pārlej ar marinādi, kura pagatavota no sālsūdens, kuram pievienotas visas garšvielas (arī cukurs un etiķis).
- Burciņas ar sēnēm uzglabāt vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!