Marinētas sviesta beciņas

Marinētas sviesta beciņas Foto: Marinētas sviesta beciņas

Sastāvdaļas

  • 3 kg sviesta beciņu
  • 2 ēdamkarotes galda etiķa
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 litri ūdens
  • pipari (graudiņi)
  • lauru lapas

Pagatavošana

  1. Sēnes kārtīgi notīra un nomazgā aukstā ūdenī.
  2. Tad tās liek katlā ar karstu ūdeni un vāra 15-20 minūtes (jānoņem netīrās putas).
  3. Sēnes būs jāvāra vairākas reizes.
  4. Jo pirmajā vārīšanas reizē ūdens būs pavisam nesmuks.
  5. To būs jānolej un sēnes jānotecina caurdurī.
  6. Kad ūdens ir notecējis, sēnes vēlreiz nomazgā zem tekoša ūdens un ieliek katlā.
  7. Pielej ūdeni un pieliek sāli. Vāra 15-20 minūtes, uz lielas uguns.
  8. Kad sēnes ir gatavas, tās pilda burciņās, kuras iepriekš ir sagatavotas.
  9. Tās pārlej ar marinādi, kura pagatavota no sālsūdens, kuram pievienotas visas garšvielas (arī cukurs un etiķis).
  10. Burciņas ar sēnēm uzglabāt vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes