Marinētas jēra gaļas cepetis

Marinētas jēra gaļas cepetis Foto: Marinētas jēra gaļas cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • 100 g sviesta
  • 2 glāzes tomātu mērces ar krējumu

Marinādei:

  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 šķēlīte selerijas
  • 2 lauru lapas
  • 10 melnie piparu graudiņi
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 1 glāze etiķa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • sāls

Pagatavošana

  1. Garšsaknes sasmalcina, pielej ūdeni, uzvāra, pievieno piparus, lauru lapas, cukuru, sāli, vīnu, etiķi un vāra 10 minūtes.
  2. Jēra gaļas mīkstumu viegli izdauza, pārlej ar atdzesētu marinādi, marinē 24 stundas.
  3. Nosusina, apcep sviestā brūnu, pielej tomātu mērci un nedaudz marinādes, mērenā siltumā cepeti cep mīkstu, ik pēc 5 minūtēm pārlejot ar mērci.
  4. Pasniedz ar sautētiem kāļiem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, mērci un brūkleņu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes