Sastāvdaļas
- 1 kg jēra gaļas
- 100 g sviesta
- 2 glāzes tomātu mērces ar krējumu
Marinādei:
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 šķēlīte selerijas
- 2 lauru lapas
- 10 melnie piparu graudiņi
- 1 glāze sarkanvīna
- 1/2 glāzes ūdens
- 1 glāze etiķa
- 1 ēdamkarote cukura
- sāls
Pagatavošana
- Garšsaknes sasmalcina, pielej ūdeni, uzvāra, pievieno piparus, lauru lapas, cukuru, sāli, vīnu, etiķi un vāra 10 minūtes.
- Jēra gaļas mīkstumu viegli izdauza, pārlej ar atdzesētu marinādi, marinē 24 stundas.
- Nosusina, apcep sviestā brūnu, pielej tomātu mērci un nedaudz marinādes, mērenā siltumā cepeti cep mīkstu, ik pēc 5 minūtēm pārlejot ar mērci.
- Pasniedz ar sautētiem kāļiem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, mērci un brūkleņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!