Sastāvdaļas
- 3 l ērkšķogu
- 1,5 l ūdens
- 2 saujas ķiršu lapu
- 500-600 g cukura
- 1/2 glāzes 9% etiķa
- 3 lauru lapas
- 10 melnie pipari
Pagatavošana
- Ar šo devu var piepildīt trīs litra burkas.
- Ievāc gatavas un iespējami lielākas ērkšķogas.
- Ogas notīra no kātiņiem un ziedkausa paliekām, nomazgā, notecina lieko ūdeni un sapilda dezinficētā burkā.
- Pagatavo ķiršu lapu novilkumu.
- Nomazgātas ķiršu lapas pārlej ar ūdeni, uzvāra un ļauj atdzist.
- Tad novilkumu izkāš, pievieno cukuru, lauru lapas, piparus un uzvāra.
- Beigās pievieno etiķi un pārlej sagatavotās ogas.
- Uzliek plastmasas vāciņu un pasterizē 80 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes un litra burkas – 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!