Marinētas celmenes ar sīpoliem

Marinētas celmenes ar sīpoliem Foto: Marinētas celmenes ar sīpoliem

Sastāvdaļas

  • celmenes
  • sīpoli
  • ķiploki
  • galda etiķis 9%
  • lauru lapas
  • melno piparu graudiņi
  • dilles

Pagatavošana

  1. Vislabāk izmantot nelielas celmenes.
  2. Sēnes notīra un nomazgā vēsā un tekošā ūdenī.
  3. Kad tas ir izdarīts, tās liek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra.
  4. Pēc 2 minūtēm šo ūdeni nolej un uzlej svaigu ūdeni.
  5. Tagad sēnes atkal jāvāra 30-40 minūtes.
  6. Kamēr sēnes vārās, var sagatavot vajadzīgās garšvielas.
  7. Sīpolus notīra un sagriež gredzenos.
  8. Ķiploka daiviņas pārgriež uz pusēm.
  9. Dilles sīki sagriež.
  10. Kad sēnes ir gatavas, tām nolej ūdeni un tajā pat katlā pievieno sagatavotās garšvielas.
  11. Sēnēm pievienot sāli, nedaudz etiķa un visu kārtīgi samaisa.
  12. Uzlikt slogu (smagumam var izmantot 3 litru burku ar ūdeni) un tā atstāt uz 5-6 dienām.
  13. Noņem slogu un sēnes pārliek sterilizētās burkās. Tās aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes