Sastāvdaļas
- celmenes
- sīpoli
- ķiploki
- galda etiķis 9%
- lauru lapas
- melno piparu graudiņi
- dilles
Pagatavošana
- Vislabāk izmantot nelielas celmenes.
- Sēnes notīra un nomazgā vēsā un tekošā ūdenī.
- Kad tas ir izdarīts, tās liek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra.
- Pēc 2 minūtēm šo ūdeni nolej un uzlej svaigu ūdeni.
- Tagad sēnes atkal jāvāra 30-40 minūtes.
- Kamēr sēnes vārās, var sagatavot vajadzīgās garšvielas.
- Sīpolus notīra un sagriež gredzenos.
- Ķiploka daiviņas pārgriež uz pusēm.
- Dilles sīki sagriež.
- Kad sēnes ir gatavas, tām nolej ūdeni un tajā pat katlā pievieno sagatavotās garšvielas.
- Sēnēm pievienot sāli, nedaudz etiķa un visu kārtīgi samaisa.
- Uzlikt slogu (smagumam var izmantot 3 litru burku ar ūdeni) un tā atstāt uz 5-6 dienām.
- Noņem slogu un sēnes pārliek sterilizētās burkās. Tās aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!