Sastāvdaļas
- bērzlapes (2,5-3 cm diametrā)
- 1 ēdamkarote 9% etiķa
- 1 lauru lapa
- 1 tējkarote sāls
- krustnagliņas (pēc garšas)
- melnie pipari graudiņos (pēc garšas)
- citronskābe (naža gals)
Pagatavošana
- Sēnes kārtīgi notīra un liek katlā ar aukstu ūdeni (nedrīkst uzvārīt).
- Tad uguni samazina līdz minimumam, pieliek citronskābi (naža galu) un vāra pusstundu.
- Kad sēnes ir gatavas, tās izlej caurdurī, lai notek liekais ūdens.
- Pēc tam kad liekais ūdens ir notecējis, sēnes liek atpakaļ katlā.
- Pārlej tās ar karstu ūdeni, pievieno sagatavotās garšvielas un vāra vēl pusstundu.
- Kad viss gatavs, pievieno 1 ēdamkaroti etiķa.
- Sēnes ar visām garšvielām liek tīrās sterilizētās burkās.
- Uzlej atlikušo marinādi un aizvāko tās. Ja vēlās uzglabāt ilgāku laiku – burkas sterilizē vēlreiz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!