Sastāvdaļas
- bekas
- augu eļļa(1 ēdamkarote uz litra burku)
- etiķa esence 70%( 1 ēdamkarote uz litra burku)
- 2 ķiploka daiviņas
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 2 ēdamkarotes rupjās sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- 5-6 melno piparu graudiņu
- 3-4 smaržīgie pipari
- 2 lauru lapas
- 1 krustnagliņa
Pagatavošana
- Bekām novelk ādiņu.
- Nomazgātas bekas patur verdošā etiķūdenī, pēc tam šķidrumu nolej.
- Sēnes noskalo ūdenī, lielākās sagriež gabalos.
- Sēnes vēlreiz pārlej ar verdošu ūdeni, katlā pievieno dažas piles etiķa.
- Sēnes uzvāra,šķidrumu nolej.
- Vēlreiz uzlej verdošu ūdeni un turpina vārīt 10 minūtes.
- Gatavām sēnēm notecina ūdeni caurdurī.
- Gatavo marinādi - verdošam ūdenim pievieno garšvielas un vāra 5 minūtes.
- Sterilizē burkas, ja izmanto plastmasas vāciņus, arī tos sterilizē.
- Burkās liek bekas, sablietēt nevajag, pārlej ar marinādi.
- Sēnēm pievieno šķēlēs sagrieztus ķiplokus.
- Katrā burkā pielej etiķi, virsū pārlej verdošu augu eļļu.
- Burkas aizvāko, uzglabā ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!