Sastāvdaļas
- 600 g aroniju ķekaru
Marinādei:
- 0,5 l ūdens
- 1/2 saujas ķiršu lapu
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote sāls
- 5 smaržīgie pipari
- 4 melnie pipari
- 1-2 ēdamkarotes 9% etiķa
Pagatavošana
- Nogatavojušos aroniju ķekarus nomazgā un ievieto dezinficētā burkā.
- Pagatavo garšvielu marinādi, karstu pārlej ogām.
- Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu un pasterizē 80 °C temperatūrā: litra burkas – 15 minūtes un trīs-litru burkas – 25-30 minūtes.
- Pēc pasterizācijas, kā parasti, burkas aizvalcē un atdzesē.
Padoms:
Aronijas labi saglabājas arī bez pasterizācijas, jāuzglabā zemā temperatūrā. Aroniju vietā var lietot sarkanos pīlādžus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!