Marinēta vistas gaļa grieķu gaumē

Marinēta vistas gaļa grieķu gaumē Foto: Marinēta vistas gaļa grieķu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 glāze jogurta bez piedevām
  • 2 kg vistas gaļas
  • 1 vidēja lieluma citrons
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 ēdamkarotes kaltēta oregano
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1/4 saišķīša pētersīļu
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Jogurtu samaisa ar olīveļļu, ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem, oregano, sāli, pipariem.
  2. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu, pusi citrona sulas.
  3. Kārtīgi samaisa, pievieno sakapātus pētersīļus - marināde gatava!
  4. Vistas gaļu, kopā ar marinādi, liek lielā polietilēna maisā, aizsien galu, neatstājot maisā gaisu.
  5. Maisu pamīca, lai marināde samaisītos ar gaļu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  6. Marinēto vistas gaļu var cept pannā, grilēt vai cept krāsnī.
  7. Ja gaļu cepat krāsnī, to uzkarsē līdz 190°C temperatūrai, gaļu liek dziļā veidnē, cep 45-60 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes