Sastāvdaļas
- 1 kg vistas gaļas
- 1 sīpols
- 5 ķiploka daiviņas
- 1/2 glāzes olīveļļas
- 4 ēdamkarotes graudaino sinepju
- 2 glāzes gaišā alus
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vistas gaļu sadala gabalos.
- Sīpolu un ķiplokus sakapā.
- Bļodā lej alu, olīveļļu, sinepes, sāli, piparus, samaisa.
- Vistas gaļu liek dziļā traukā, pārlej ar marinādi, liek ledusskapī uz nakti.
- Pirms cepšanas, trauku ar vistas gaļu izņem no ledusskapja, un patur istabas temperatūrā 30 minūtes.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Vistas gaļu liek veidnē, pārlej ar daļu marinādes, cep 30 minūtes.
- Pēc 30 minūtēm, pārlej ar atlikušo marinādi, ja vēlas, gaļu pārliek ar sīpolu gredzeniem un šampinjoniem, turpina cept 20 minūtes.
- 10 minūtes pirms cepšanās beigām, ja vēlas, var pievienot ķirštomātiņus.
- Kopējais gaļas cepšanās laiks ir 1 stunda.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!