Sastāvdaļas
- 2 svaigas skumbrijas
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
Marinādei:
- 500 ml ūdens
- 5 smaržīgie pipari
- 5 koriandra graudiņi
- 5 melno piparu graudiņi
- 3 krustnagliņas
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 2-3 ēdamkarotes ābolu etiķa
Pagatavošana
- Gatavo marinādi - Uzvāra ūdeni.
- Burkānu nomizo, sagriež šķēlītēs.
- Kad ūdens sāk burbuļot, liek katlā sāli, cukuru, garšvielas un burkāna šķēlītes, vāra 5 minūtes.
- Marinādi atdzesē.
- Skumbrijas iztīra - nogriež galvu, spuras, asti, izķidā.
- Zivs ķermeni noskalo zem tekoša ūdens.
- Zivi sagriež gabalos, sīpolus sagriež pusgredzenos.
- Skumbrijas gabalus liek burkā, pamīšus ar sīpoliem un vārītajām burkāna šķēlītēm.
- Atdzesētajai marinādei pievieno augu eļļu un ābolu etiķi.
- Marinādi lej burkās, aizvāko.
- Burkas liek ledusskapī uz 24 stundām - pēc noteiktā laika marinēta skumbrija ir gatava.
- Marinētu skumbriju pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!