Marinēta skumbrija ar sīpoliem un burkāniem

Marinēta skumbrija ar sīpoliem un burkāniem Foto: Marinēta skumbrija ar sīpoliem un burkāniem

Sastāvdaļas

  • 2 svaigas skumbrijas
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
Marinādei:
  • 500 ml ūdens
  • 5 smaržīgie pipari
  • 5 koriandra graudiņi
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 3 krustnagliņas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2-3 ēdamkarotes ābolu etiķa

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi - Uzvāra ūdeni.
  2. Burkānu nomizo, sagriež šķēlītēs. 
  3. Kad ūdens sāk burbuļot, liek katlā sāli, cukuru, garšvielas un burkāna šķēlītes, vāra 5 minūtes.
  4. Marinādi atdzesē.
  5. Skumbrijas iztīra - nogriež galvu, spuras, asti, izķidā.
  6. Zivs ķermeni noskalo zem tekoša ūdens.
  7. Zivi sagriež gabalos, sīpolus sagriež pusgredzenos.
  8. Skumbrijas gabalus liek burkā, pamīšus ar sīpoliem un vārītajām burkāna šķēlītēm.
  9. Atdzesētajai marinādei pievieno augu eļļu un ābolu etiķi.
  10. Marinādi lej burkās, aizvāko.
  11. Burkas liek ledusskapī uz 24 stundām - pēc noteiktā laika marinēta skumbrija ir gatava.
  12. Marinētu skumbriju pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes