Sastāvdaļas
● 1,5 kg liesas cūkgaļas
● 1 liels burkāns
● 1 ķiploka galviņa
● 1,5 ēdamkarotes sāls
● 1/2 ēdamkarotes krievu sinepes
● 1 ēdamkarote graudaino sinepju
● malta paprika
● koriandrs
● rozmarīns
● malti melnie pipari
● malti čili pipari
● baziliks
● timiāns
● 3 ēdamkarotes sakapāta ingvera
Pagatavošana
- Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvieli.
- Ķiploka galviņu notīra, visas ķiploka daiviņas sagriež gareniskās šķēlītēs.
- Burkānu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
- Ar nazi, gaļā izveido iegriezumus, 2 cm attālumā vienu no otra.
- Izveidotajos iegriezumos liek ķiploka šķēlītes un burkāna gabaliņus.
- Gaļu ierīvē ar garšvielu maisījumu, sinepēm un sāli - atstāj marinēties istabas temperatūrā 3 stundas.
- Ņem 2 cepšanas maisiņus, liek vienu otrā, lai būtu dubultā., liek gaļu maisiņos, izspiežot gaisu, maliņas aizsien.
- Lielā katlā lej aukstu ūdeni, liek tajā, maisiņos ielikto gaļu, vāra 1 stundu.
- Kad ūdens sāk vārīties, uguni samazina līdz minimumam.
- Pēc noteiktā laika, gaļu izņem no katla, liek veidnē, uzmanīgi pārgriež maisiņus, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Kad gaļa ir gatava, to izņem no krāsns, atdzesē, liek ledusskapī.