Sastāvdaļas
- 1,5 kg liesas cūkgaļas
- 1 liels burkāns
- 1 ķiploka galviņa
- 1,5 ēdamkarotes sāls
- 1/2 ēdamkarotes krievu sinepes
- 1 ēdamkarote graudaino sinepju
- malta paprika
- koriandrs
- rozmarīns
- malti melnie pipari
- malti čili pipari
- baziliks
- timiāns
- 3 ēdamkarotes sakapāta ingvera
Pagatavošana
- Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvieli.
- Ķiploka galviņu notīra, visas ķiploka daiviņas sagriež gareniskās šķēlītēs.
- Burkānu nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
- Ar nazi, gaļā izveido iegriezumus, 2 cm attālumā vienu no otra.
- Izveidotajos iegriezumos liek ķiploka šķēlītes un burkāna gabaliņus.
- Gaļu ierīvē ar garšvielu maisījumu, sinepēm un sāli - atstāj marinēties istabas temperatūrā 3 stundas.
- Ņem 2 cepšanas maisiņus, liek vienu otrā, lai būtu dubultā., liek gaļu maisiņos, izspiežot gaisu, maliņas aizsien.
- Lielā katlā lej aukstu ūdeni, liek tajā, maisiņos ielikto gaļu, vāra 1 stundu.
- Kad ūdens sāk vārīties, uguni samazina līdz minimumam.
- Pēc noteiktā laika, gaļu izņem no katla, liek veidnē, uzmanīgi pārgriež maisiņus, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Kad gaļa ir gatava, to izņem no krāsns, atdzesē, liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!