Sastāvdaļas
- 150 g mannas graudu
- 300 g skābā krējuma
- 100 g sviesta
- 4 olas
- 130 g miltu
- 100 g šokolādes
- 150 g cukura
- 10 g vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Mannas graudus sajauc ar skābo krējumu un noliek maliņā uz 30 - 60 minūtēm.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ cukuru un sviestu, vaniļas cukuru, sāli. Pakāpeniski, pa vienai pievieno olas.
- Mannas masā pievieno izsijātus miltus. cepamo pulveri, kakao un augu eļļu.
- Abus maisījumus (mannas un sviesta) sajauc kopā virtuves kombainā vai ar blenderi.
- 1/2 mīklas daudzuma ieklāj nedaudz ietaukotā kūkas formā, tad izkārto šokolādes gabaliņus un pārlej pāri otru pusi mīklas.
- Liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
- Gatavo kūku dekorē ar kausētu šokolādi un pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!