Sastāvdaļas
- 200 g biezpiena
- 160 g mannas graudu
- 1 glāze cukura
- 150 ml kefīra
- 2 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 2 glāzes miltu
- 1 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- jebkuras ogas
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sajauc mannas graudus ar kefīru, tad pievieno olas un olu dzeltenumus, visu saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
- Novieto masu maliņā uz 20 min, lai uzbriest.
- Tad pievieno biezpienu un cukuru, atkal visu saputo.
- Pievieno svaigas/saldētas ogas, miltus un cepamo pulveri un visu rūpīgi samaisa.
- Masu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 50 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to un izņem no formas.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru vai jebko citu pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!