Sastāvdaļas
- 1 glāze piena
- cukurs (pēc garšas)
- 50 g mannas graudu
- 2 tējkarotes želatīna
- 150 ml trekna saldā krējuma
- 60 ml jebkuras sulas
- āboli vai jebkuri citi augļi
- 2 ēdamkarotes cukura
- 50 g saldkrējuma sviesta
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar sulu un atstāj uzbriest.
- Uzvāra mannas putru un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē un pievieno mannas putrai, rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievieno atdzesētajai mannas putrai un rūpīgi samaisa.
- Masu ieklāj nelielās formiņās vai 12 cm lielā kūkas formā.
- Ābolus notīra un sagriež šķēlītēs.
- Sviestu izkausē, pievieno cukuru un no abām pusēm tajā apcep ābolu šķēlītes.
- Ābolu šķēlītes pārklāj pār kūkas virsmu, pārlej ar sulu un ievieto ledusskapī uz 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!