Sastāvdaļas
- 1 glāze mannā
- 1,5 glāzes piena
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes cukura
- sāls pēc garšas
- 1 ēdamkarote sviesta
- skābais krējums pēc garšas
Pagatavošana
- Verdošā pienā ber sāli, 1 ēdamkaroti cukura, pieliek sviestu, ber mannā un izvāra biezu, elastīgu putru.
- Kamēr putra dziest, olu dzeltenumus atdala no baltumiem - olu baltumus sakuļ stingrās putās.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar 1 ēdamkaroti cukura, kamēr tie kļūst gaiši un to apjoms palielinās.
- Siltā putrā iemaisa sakultos olu dzeltenumus, divos piegājienos uzmanīgi iemaisa olu baltumus.
- Ēdamkaroti liek aukstā ūdenī, ar karoti ņem mīklu un veido plāceņus.
- Cep pannā, no abām pusēm, izkausētā sviestā, pasniedz ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!