Mannā kēkss ar žāvētām aprikozēm

Mannā kēkss ar žāvētām aprikozēm Foto: Mannā kēkss ar žāvētām aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 1 glāze kefīra
  • 1 glāze mannā
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 150 g žāvētu aprikožu
  • iebiezinātais piens vai ievārījums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Visas sausās sastāvdaļas samaisa, pievieno kefīru, olas, izkausētu sviestu, sakuļ viendabīgā masā.
  2. Mīklu noliek siltā vietā uz 30-40 minūtēm, lai mannā uzbriest.
  3. Kēksa veidni ietauko ar sviestu, krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  4. Mīklai pievieno nomazgātas žāvētās aprikozes, visu samaisa.
  5. Mīklu lej veidnē, cep 20 minūtes, tad krāsns temperatūru samazina līdz 175°C un turpina cept 10-15 minūtes.
  6. Gatavu kēksu atdzesē un tad sagriež gabalos, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes