Sastāvdaļas
- 150 g sasmalcinātas rūgtās šokolādes
- 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 6 olas (L izmēra)
- 250 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 100 g maltu mandeļu
- 1 tējkarote malta kanēļa
- šķipsniņa krustnagliņu
- 1 klementīna miziņa
- 4 tējkarotes maltas kafija
Garnējumam:
- 1 klementīna sula
- 15 g sviesta
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 1/4 tējkarotes malta kanēļa
- 50 g mandeļu skaidiņas
- 50 ml „Cointreau” liķiera (ja nepieciešams vairāk, pēc garšas)
- 250 ml saldā krējuma
- 100 g cukura
Pagatavošana
- Visus nepieciešamos produktus izņem no ledusskapja, lai tie būtu istabas temperatūrā.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu, apaļo kūkas formu ar noņemamām malām.
- Mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu un šokolādi un noliek maliņā atdzesēties.
- Dziļā bļodā sakuļ olas, cukuru un vaniļas ekstraktu līdz masa kļūst bieza un vienmērīga (pēc olu sakulšanas, masas daudzumam vajadzētu dubultoties vai pat trīskāršoties).
- Tad pakāpeniski pievieno maltās mandeles, krustnagliņas, klementīnu miziņas un malto kafiju.
- Maisot masa jācilā, lai tā nepazaudētu savu gaisīgumu.
- Tad pievieno izkausēto sviestu un šokolādi un visu maisa līdz mīklas masa kļūst viendabīga.
- Ieklāj to iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties 35-40 minūtes.
- Kad tā izcepusies, izņem to no cepeškrāsns, apklāj ar virtuves dvielīti un ļauj atdzesēties.
- Garnējumam: Klementīnu sulu, sviestu, pūdercukuru un kanēli ieber nelielā katliņā un silda līdz sviests pilnībā izkusis.
- Pirms masa sāk karamelizēties pievieno mandeļu skaidiņas un turpini sildīt līdz viss šķidrums ir izgarojis un sasūcies mandeļu skaidiņās.
- Tās būs apklātas ar karameli un spīdīgas. Noņem katliņu no siltuma un ļauj visam atdzesēties.
- Atdzesēto kūku uzliek uz servējamā šķīvja vai paplātes, apbārsta ar karamelizētajām mandelēm.
- Nelielā bļodiņā, izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ saldo krējumu, cukuru un „Cointreau” liķieri līdz masa kļūst bieza, krēmveidīga.
- Šo „Cointreau” krēmu pasniedz kopā ar gabaliņu kūkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!