Mandeļu – šokolādes kūka ar „Cointreau” liķieri

Mandeļu – šokolādes kūka ar „Cointreau” liķieri Foto: Mandeļu – šokolādes kūka ar „Cointreau” liķieri

Sastāvdaļas

  • 150 g sasmalcinātas rūgtās šokolādes
  • 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 6 olas (L izmēra)
  • 250 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 100 g maltu mandeļu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • šķipsniņa krustnagliņu
  • 1 klementīna miziņa
  • 4 tējkarotes maltas kafija

Garnējumam:

  • 1 klementīna sula
  • 15 g sviesta
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1/4 tējkarotes malta kanēļa
  • 50 g mandeļu skaidiņas
  • 50 ml „Cointreau” liķiera (ja nepieciešams vairāk, pēc garšas)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Visus nepieciešamos produktus izņem no ledusskapja, lai tie būtu istabas temperatūrā.
  2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu, apaļo kūkas formu ar noņemamām malām.
  3. Mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu un šokolādi un noliek maliņā atdzesēties.
  4. Dziļā bļodā sakuļ olas, cukuru un vaniļas ekstraktu līdz masa kļūst bieza un vienmērīga (pēc olu sakulšanas, masas daudzumam vajadzētu dubultoties vai pat trīskāršoties).
  5. Tad pakāpeniski pievieno maltās mandeles, krustnagliņas, klementīnu miziņas un malto kafiju.
  6. Maisot masa jācilā, lai tā nepazaudētu savu gaisīgumu.
  7. Tad pievieno izkausēto sviestu un šokolādi un visu maisa līdz mīklas masa kļūst viendabīga. 
  8. Ieklāj to iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties 35-40 minūtes.
  9. Kad tā izcepusies, izņem to no cepeškrāsns, apklāj ar virtuves dvielīti un ļauj atdzesēties.
  10. Garnējumam: Klementīnu sulu, sviestu, pūdercukuru un kanēli ieber nelielā katliņā un silda līdz sviests pilnībā izkusis.
  11. Pirms masa sāk karamelizēties pievieno mandeļu skaidiņas un turpini sildīt līdz viss šķidrums ir izgarojis un sasūcies mandeļu skaidiņās.
  12. Tās būs apklātas ar karameli un spīdīgas. Noņem katliņu no siltuma un ļauj visam atdzesēties.
  13. Atdzesēto kūku uzliek uz servējamā šķīvja vai paplātes, apbārsta ar karamelizētajām mandelēm. 
  14. Nelielā bļodiņā, izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ saldo krējumu, cukuru un „Cointreau” liķieri līdz masa kļūst bieza, krēmveidīga.
  15. Šo „Cointreau” krēmu pasniedz kopā ar gabaliņu kūkas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes