Mandeļu-magoņu sēkliņu kēksi

Mandeļu-magoņu sēkliņu kēksi Foto: Mandeļu-magoņu sēkliņu kēksi

Sastāvdaļas

 ● 3 glāzes miltu
 ● 1 glāze cukura
 ● 1 ēdamkarote cepamā pulvera
 ● 1 tējkarote sodas
 ● 1/2 tējkarotes sāls
 ● 1/4 glāzes magoņu sēkliņu
 ● 1,5 glāzes jogurta bez piedevām
 ● 2 olas
 ● 1 tējkarote mandeļu esences
 ● 110 g izkausēta sviesta

Glazūrai:
 ● 3/4 glāzes pūdercukura
 ● 1/2 tējkarotes mandeļu esences
 ● piens

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  2. Visas sausās sastāvdaļas samaisa.
  3. Olas un jogurtu sakuļ, atsevišķā traukā.
  4. Pievieno atdzesētu kausēto sviestu, mandeļu esenci - visu sakuļ viendabīgā masā.
  5. Mīklu lej kēksu veidnēs, cep 25-30 minūtes, kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss - gatavs!
  6. Gatavus kēksus atdzesē, pirms pārklāj ar glazūru.
  7. Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar mandeļu esenci, pakāpeniski pielej pienu, kamēr izveidojas viendabīga, ne pārāk šķidra masa.
  8. Kēksus pārlej ar glazūru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes