Sastāvdaļas
- 3 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/4 glāzes magoņu sēkliņu
- 1,5 glāzes jogurta bez piedevām
- 2 olas
- 1 tējkarote mandeļu esences
- 110 g izkausēta sviesta
Glazūrai:
- 3/4 glāzes pūdercukura
- 1/2 tējkarotes mandeļu esences
- piens
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Visas sausās sastāvdaļas samaisa.
- Olas un jogurtu sakuļ, atsevišķā traukā.
- Pievieno atdzesētu kausēto sviestu, mandeļu esenci - visu sakuļ viendabīgā masā.
- Mīklu lej kēksu veidnēs, cep 25-30 minūtes, kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss - gatavs!
- Gatavus kēksus atdzesē, pirms pārklāj ar glazūru.
- Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar mandeļu esenci, pakāpeniski pielej pienu, kamēr izveidojas viendabīga, ne pārāk šķidra masa.
- Kēksus pārlej ar glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!