Mandeļu-magoņu sēkliņu kēksi

Mandeļu-magoņu sēkliņu kēksi Foto: Mandeļu-magoņu sēkliņu kēksi

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 glāzes magoņu sēkliņu
  • 1,5 glāzes jogurta bez piedevām
  • 2 olas
  • 1 tējkarote mandeļu esences
  • 110 g izkausēta sviesta
Glazūrai:
  • 3/4 glāzes pūdercukura
  • 1/2 tējkarotes mandeļu esences
  • piens

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  2. Visas sausās sastāvdaļas samaisa.
  3. Olas un jogurtu sakuļ, atsevišķā traukā.
  4. Pievieno atdzesētu kausēto sviestu, mandeļu esenci - visu sakuļ viendabīgā masā.
  5. Mīklu lej kēksu veidnēs, cep 25-30 minūtes, kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss - gatavs!
  6. Gatavus kēksus atdzesē, pirms pārklāj ar glazūru.
  7. Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar mandeļu esenci, pakāpeniski pielej pienu, kamēr izveidojas viendabīga, ne pārāk šķidra masa.
  8. Kēksus pārlej ar glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes