Mandeļu kūka

Mandeļu kūka Foto: Mandeļu kūka

Sastāvdaļas

  • 75 g sviesta
  • 175 g cukura
  • 1 tējkarote sarīvētas citronu miziņas
  • 2 olas
  • 75 g miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote Amareto liķiera vai mandeļu esences

Dekorācijai:

  • 25 g veselu mandeļu
  • 50 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Ietauko 20 cm platu tortes veidni, ieklāj tajā cepamo papīru un malas apkaisa ar miltiem.
  3. Saputo sviestu kopā ar cukuru un citrona miziņu gaisīgā masā, pakāpeniski pievienojot olas.
  4. Masai pamīšus pievieno pa ēdamkarotei miltu, kas sajaukti ar cepamo pulveri un samaltām mandelēm, pēc tam iemaisa liķieri vai mandeļu esenci.
  5. Mīklu ielieciet tortes veidnē un izlīdzini virsmu.
  6. Cep 40 minūtes, kamēr iekšā iedurts iesmiņš pēc izņemšanas ir sauss.
  7. Noliec 5 minūtes malā, tad izņem kūku no veidnes un atdzesē uz metāla režģa līdz istabas temperatūrai.
  8. Sagatavo dekorāciju: uz minūti vārošā ūdenī iegremdē veselas mandeles, pēc tam pārliec tās auksta ūdenī un novelc miziņu no tam.
  9. Mandeles sagriezt plānās šķēlītēs un grauzdē 2 minūtes sausā pannā, kamēr kļūs zeltainas.
  10. Kūkas virsmu apkaisa ar pūdercukuru, ar nazi iezīmē gabaliņus, beigās apkaisa ar apgrauzdētam mandelēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes