Sastāvdaļas
- 75 g sviesta
- 175 g cukura
- 1 tējkarote sarīvētas citronu miziņas
- 2 olas
- 75 g miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote Amareto liķiera vai mandeļu esences
Dekorācijai:
- 25 g veselu mandeļu
- 50 g pūdercukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Ietauko 20 cm platu tortes veidni, ieklāj tajā cepamo papīru un malas apkaisa ar miltiem.
- Saputo sviestu kopā ar cukuru un citrona miziņu gaisīgā masā, pakāpeniski pievienojot olas.
- Masai pamīšus pievieno pa ēdamkarotei miltu, kas sajaukti ar cepamo pulveri un samaltām mandelēm, pēc tam iemaisa liķieri vai mandeļu esenci.
- Mīklu ielieciet tortes veidnē un izlīdzini virsmu.
- Cep 40 minūtes, kamēr iekšā iedurts iesmiņš pēc izņemšanas ir sauss.
- Noliec 5 minūtes malā, tad izņem kūku no veidnes un atdzesē uz metāla režģa līdz istabas temperatūrai.
- Sagatavo dekorāciju: uz minūti vārošā ūdenī iegremdē veselas mandeles, pēc tam pārliec tās auksta ūdenī un novelc miziņu no tam.
- Mandeles sagriezt plānās šķēlītēs un grauzdē 2 minūtes sausā pannā, kamēr kļūs zeltainas.
- Kūkas virsmu apkaisa ar pūdercukuru, ar nazi iezīmē gabaliņus, beigās apkaisa ar apgrauzdētam mandelēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!