Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olu baltumi
- 150 g pūdercukura
- 150 g rupji maltu mandeļu
Krēmam:
- 100 ml saldā krējuma
- 125 g cukura
- 4 olu dzeltenumi
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 150 g saldkrējuma sviesta
Dekorēšanai:
- 100 g rupji maltu mandeļu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai un 24 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus.
- Atsevišķi sajauc maltās mandeles un pūdercukuru, prātīgi pievieno olu baltumiem.
- Ieklāj mīklu sagatavotajā kūkas formā un liek cepties 35 - 40 minūtes.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc saldo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru un olas dzeltenumus. Karsē vidējā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
- Tad noņem no karstuma, nedaudz atdzesē un pievieno sviestu.
- Rūpīgi samaisa un ievieto krēmu ledusskapī.
- Tad pārziež pār biskvītu un dekorē ar maltajām mandelēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!