Mandeļu cepumi „Kurabjē”

Mandeļu cepumi „Kurabjē” Foto: Mandeļu cepumi „Kurabjē”

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāzes mandeļu
  • 2 tējkarotes pūdercukura
  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  • 2,5-3 glāzes miltu
  • 200 g mīksta sviesta
  • 2 olas
  • 1-2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 tējkarote brendija
  • 1/2 glāzes cukura
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
  • rožūdens cepumu mitrināšanai

Pagatavošana

  1. Mandeles sasmalcina un samaisa ar pūdercukuru un kanēli.
  2. Bļodā samaisa olas, sviestu, vaniļas cukuru, brendiju, cukuru - maisa ar rokām.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, maisa ar rokām.
  4. Miltus pievieno tik daudz, lai mīkla neliptu pie bļodas, bet būtu mīksta.
  5. Mīklu sadala mandarīna lieluma gabalos, izveido bumbiņu, ar pirkstu izveido iedobi, liek tajā 1 tējkaroti mandeļu maisījuma, mīklas malas aizspiež.
  6. Sausu veidni pārkaisa ar miltiem, liek cepumus, cep 150°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
  7. Karstus cepumus mērcē rožūdenī, tad bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes