Mandeļu – apelsīnu biskvīts

Mandeļu – apelsīnu biskvīts Foto: Mandeļu – apelsīnu biskvīts

Sastāvdaļas

  • 320 g smalki sasmalcinātu mandeļu
  • 2 apelsīni
  • 7 olu baltumi
  • 7 olu dzeltenumi
  • 300 g pūdercukura
  • 4 ēdamkarotes mannas graudu
  • 75 g sviesta
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un 1/3 daļu pūdercukura stingrā masā.
  2. Atsevišķā traukā saputo sviestu ar atlikušo pūdercukura daudzumu un pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes saputojot.
  3. Apelsīnus nomizo un ar blenderi sablenderē biezenī. Pievieno sviesta masai un rūpīgi samaisa.
  4. Tad sviesta masai pievieno mannas graudus, cepamo pulveri un sasmalcinātās mandeles.
  5. Visu rūpīgi saputo ar lēnu ātrumu.
  6. Tad masā iecilā  1/3 saputotos olu baltumus. Pakāpeniski iecilā arī pārējo olu baltumu masu.
  7. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  8. Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 45 minūtes. Cepeškrāsns durvis, cepšanās laikā, nedrīkst atvērt!
  9. Gatavo biskvītu atdzesē un pilda pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes