Sastāvdaļas
- 320 g smalki sasmalcinātu mandeļu
- 2 apelsīni
- 7 olu baltumi
- 7 olu dzeltenumi
- 300 g pūdercukura
- 4 ēdamkarotes mannas graudu
- 75 g sviesta
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un 1/3 daļu pūdercukura stingrā masā.
- Atsevišķā traukā saputo sviestu ar atlikušo pūdercukura daudzumu un pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes saputojot.
- Apelsīnus nomizo un ar blenderi sablenderē biezenī. Pievieno sviesta masai un rūpīgi samaisa.
- Tad sviesta masai pievieno mannas graudus, cepamo pulveri un sasmalcinātās mandeles.
- Visu rūpīgi saputo ar lēnu ātrumu.
- Tad masā iecilā 1/3 saputotos olu baltumus. Pakāpeniski iecilā arī pārējo olu baltumu masu.
- Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 45 minūtes. Cepeškrāsns durvis, cepšanās laikā, nedrīkst atvērt!
- Gatavo biskvītu atdzesē un pilda pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!