Mandarīnu torte

Mandarīnu torte Foto: Mandarīnu torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 2 olas
  • 1/2 glāzes cukura
  • 100 g sviesta
  • 100 g skābā krējuma
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • naža gals vanilīna
  • 1 tējkarotes citrusu sukāžu (var izmantot kaltētu apelsīna miziņu)

Krēmam:

  • 1/2 glāzes cukura
  • 100 g sviesta
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 1/2 - 1 citrons
  • 5-6 mandarīni
  • mandarīnu sīrups (var izmantot arī citu augļu sīrupu)

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas sakuļ ar skābo krējumu un cukuru.
  2. Pievieno izkausētu sviestu - kārtīgi samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, vanilīnu, sukādes vai kaltētu apelsīna miziņu, cepamo pulveri - visu samaisa.
  4. Mīklai jāsanāk pietiekami biezai.
  5. Mīklu lej ieeļļotā veidnē, uzkarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai, un cep 20-25 minūtes.
  6. Biskvīta gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.
  7. Biskvītu atdzesē, izņem no veidnes un sagriež divās daļās.
  8. Gatavo krēmu - citronu nomazgā un nemizotu sagriež gabaliņos.
  9. Izņem sēkliņas un sakuļ.
  10. Izkausētu sviestu sakuļ, pakāpeniski, turpinot kult, pievieno cukuru, biezpienu, sakuļ citronu - visu kārtīgi samaisa (ja biezpiens ir pārāk graudains, to pirms pievienošanas izspiež caur sietu).
  11. Notīra mandarīnus, katru pusīti atbrīvo no miziņas.
  12. Vienu biskvītu samitrina ar mandarīnu sīrupu un uzklāj pusi krēma, virsū liek mandarīnu pusītes.
  13. Otru biskvītu samitrina ar mandarīnu sīrupu, liek virsū pirmajam biskvītam.
  14. Torti noklāj ar atlikušo krēmu un rotā pēc vēlēšanās.
  15. Pateicoties tam, ka torte ir samitrināta ar mandarīnu sīrupu, to var pasniegt uzreiz, tā nav jāliek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes