Sastāvdaļas
- 8 olas
- 8 mandarīni
- 1 glāze cukura
- 1/2 glāze piena
- 1 paciņa vanilīna
- 2 tējkarotes žāvētu mandarīnu miziņu
- 1 1/2 glāze miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 800 g „Philadelphia” siera
- 1 1/2 glāzes pūdercukura
- 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ un pakāpeniski pievieno 1/4 glāzes cukura.
- Atsevišķā trauciņā sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušajām 3/4 glāzes cukura.
- Tad olu dzeltenumiem pievieno pienu, miziņas un vanilīnu, rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un samaisa viendabīgā masā.
- Rūpīgi iecilā 1/4 no olu baltumu masas.
- Ieklāj kūkas formā un cep aptuveni 25 minūtes vai līdz biskvītam zeltaina nokrāsa.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 daļās.
- Krēms: Dziļā bļodā sajauc „Philadelphia” sieru ar pūdercukuru, apelsīnu liķieri, 1 tējkaroti miziņu un vanilīnu viendabīgā masā.
- Tad pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/2 krēmu un mandarīnu šķēlītēm.
- Klāj nākamo biskvīta kārtu, nedaudz piespiež to un ar atlikušo krēmu pārklāj gan tortes virsmu, gan sānus.
- Dekorē ar mandarīnu šķēlītēm.
- Torti ievieto ledusskapī uz 3 - 5 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!