Mandarīnu liķieris

Mandarīnu liķieris Foto: Mandarīnu liķieris

Sastāvdaļas

  • 1,5 glāzes svaigas mandarīnu sulas
  • 2 apelsīnu miziņa
  • 150-200 ml degvīna
  • 3/4 glāzes cukura
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Apelsīniem uzmanīgi noņem mizu, lai nebūtu baltās šķiedras.
  2. Mizu pieliek mandarīnu sulai un uzvāra, atdzesē, pielej degvīnu, samaisa, katlam uzliek vāku un noliek tumšā, vēsā vietā uz 3-4 dienām.
  3. Degvīnu var pieliet arī vairāk, tad liķieris būs stiprāks.
  4. Nostāvējušos maisījumu izkāš caur sietu.
  5. No cukura un ūdens izvāra sīrupu, kad sīrups ir uzvārījies, to vēl pavāra 2-3 minūtes.
  6. Sīrupu pievieno degvīna maisījumam, lej pudelēs un kārtīgi aizkorķē.
  7. Pudeles liek tumšā vietā nostāvēties vismaz uz 1 mēnesi.

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes