Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes svaigas mandarīnu sulas
- 2 apelsīnu miziņa
- 150-200 ml degvīna
- 3/4 glāzes cukura
- 100 ml ūdens
Pagatavošana
- Apelsīniem uzmanīgi noņem mizu, lai nebūtu baltās šķiedras.
- Mizu pieliek mandarīnu sulai un uzvāra, atdzesē, pielej degvīnu, samaisa, katlam uzliek vāku un noliek tumšā, vēsā vietā uz 3-4 dienām.
- Degvīnu var pieliet arī vairāk, tad liķieris būs stiprāks.
- Nostāvējušos maisījumu izkāš caur sietu.
- No cukura un ūdens izvāra sīrupu, kad sīrups ir uzvārījies, to vēl pavāra 2-3 minūtes.
- Sīrupu pievieno degvīna maisījumam, lej pudelēs un kārtīgi aizkorķē.
- Pudeles liek tumšā vietā nostāvēties vismaz uz 1 mēnesi.
Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!