Mandarīnu kēkss

Mandarīnu kēkss Foto: Mandarīnu kēkss

Sastāvdaļas

  • 8-10 mandarīni
  • 1 paciņa margarīna
  • 3 olas
  • 3 glāzes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 tējkarote dzēstas sodas
  • 3 glāzes miltu

Pagatavošana

  1. Mandarīnus kārtīgi nomazgā, pārlej ar vārītu ūdeni, atstāj uz 5-10 minūtēm.
  2. Olas sakuļ ar cukuru.
  3. Margarīnu atstāj istabas temperatūrā, lai tas paliek mīksts.
  4. Ar cukuru sakultajām olām pievieno vaniļas cukuru, dzēstu sodu, mīkstu margarīnu - sakuļ ar mikseri.
  5. Pievieno miltus - mīklu samaisa ar koka karoti.
  6. Izmērcētos mandarīnus sablenderē.
  7. Sablenderētos mandarīnus iemaisa mīklā.
  8. Kēksa veidni ietauko, pārkaisa ar miltiem.
  9. Cep 250°C temperatūrā, 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes