Sastāvdaļas
- 3-4 sālīti gurķi
- 300-400 g gaļas pēc izvēles
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 6 kartupeļi
- 3 ēdamkarotes rīsu
- 1 glāze gurķu sālījuma
Pagatavošana
- Sālītos gurķus nomizo, miziņas noliek malā, vēlāk vajadzēs.
- Gaļu pavāra verdošā ūdenī 3-4 minūtes.
- Tad no katla izņem, noskalo caurdurī, liek katlā, pārlej ar tīru ūdeni, pievieno sāli, piparus, lauru lapu - visu uzvāra.
- Tad uguni samazina, turpina vārīt 30-40 minūtes.
- Pievieno sagrieztu burkānu, sīpolu, turpina vārīt vēl 30 minūtes.
- Tad pievieno nomizoto gurķu miziņas, turpina vārīt 15-20 minūtes.
- Nomizotos gurķus rupji sarīvē.
- Buljonu, kur vārījās gaļa izkāš, lej lielākā katlā.
- No buljona izņemto gaļu atdzesē, sagriež gabaliņos.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
- Vārītos burkānus cep eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno gaļu, mazliet vēl pacep.
- Ceptajai gaļai un burkāniem pievieno sīpolu, mazliet vēl pacep.
- Pievieno sakapātu ķiploka daiviņu un 1/3 rīvēto gurķu, pielej 1/2 glāzes gurķu sālījuma.
- Sautē dārzeņus uz mazas uguns 7 minūtes.
- Izkāsto buljonu liek uz uguns, pielej atlikušo ūdeni, uzvāra.
- Buljonā ber rīsus, pēc 5 minūtēm liek kartupeļus, pēc 10 minūtēm liek atlikušos rīvētos gurķus, tikko sāk vārīties, liek apceptos burkānus, sīpolu un gaļu.
- Pēc 20 minūtēm uguni nogriež un atstāj zupu nostāvēties 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!