Maltās gaļas un kartupeļu sacepums

Maltās gaļas un kartupeļu sacepums Foto: Maltās gaļas un kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ola
  • 250 ml piena
  • 100 g sviesta
  • 1 sīpols
  • 50 g siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un izvāra sālsūdenī, ūdeni nolej, pievieno sviestu un samīca biezenī.
  2. Biezenim pielej siltu pienu, sakuļ viendabīgā masā.
  3. Sakapā sīpolu, apcep zeltainu sviestā. 
  4. Pievieno malto gaļu, cep gatavu, pastāvīgi maisot.
  5. Pieber sāli un liek lielā bļodā.
  6. Kad maltās gaļas masa mazliet atdzisusi, pievieno olu, kārtīgi samaisa. 
  7. Veidni ietauko ar sviestu, liek malto gaļu, virsū kartupeļu biezeni.
  8. Cep sakarsētā krāsnī 15 minūtes, izņem no krāsns, pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes