Sastāvdaļas
- 500 g liellopu maltās gaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 ola
- 250 ml piena
- 100 g sviesta
- 1 sīpols
- 50 g siera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un izvāra sālsūdenī, ūdeni nolej, pievieno sviestu un samīca biezenī.
- Biezenim pielej siltu pienu, sakuļ viendabīgā masā.
- Sakapā sīpolu, apcep zeltainu sviestā.
- Pievieno malto gaļu, cep gatavu, pastāvīgi maisot.
- Pieber sāli un liek lielā bļodā.
- Kad maltās gaļas masa mazliet atdzisusi, pievieno olu, kārtīgi samaisa.
- Veidni ietauko ar sviestu, liek malto gaļu, virsū kartupeļu biezeni.
- Cep sakarsētā krāsnī 15 minūtes, izņem no krāsns, pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!