Sastāvdaļas
- 700 g maltas vistas gaļas
- 2 lieli sīpoli
- 2 burkāni
- 250 g griķu
- 2 āboli
- 120 g siera
- augu eļļa
- sviests
Pagatavošana
- Augu eļļas un sviesta maisījumā cep sīpolus, kamēr tie kļūst mīksti, kopā ar rupji rīvētiem burkāniem - atdzesē.
- Tad apceptos sīpolus un burkānus samaisa ar malto gaļu, pievieno garšvielas, samaisa viendabīgā masā, liek veidnē.
- Griķus izvāra, atdzesē, pievieno rupji rīvētus nomizotus ābolus, rupji rīvētu sieru - kārtīgi samaisa.
- Liek veidnē, virsū sīpoliem un burkāniem, mazliet sablīvē.
- Cep 200°C temperatūrā, 25 minūtes, tad izņem, pārkaisa ar rīvētu sieru, turpina cept 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!