Sastāvdaļas
Tefteļiem:
- 500 g maltās gaļas
- 550 g vārītu griķu
- 2 vidēja lieluma sasmalcināti sīpoli
- 2 olas
- 2-3 ēdamkarotes majonēzes
- sāls, pipari
Mērcei:
- 1 liels burkāns
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 2-3 glāzes ūdens
- sāls, pipari
- 2 ķiploka daiviņas
- garšvielas
Pagatavošana
- Visas tefteļu sastāvdaļas samaisa, izveido tefteļus un apcep augu eļļā, no abām pusēm.
- Apceptos tefteļus liek nelielā katliņā.
- Gatavo mērci - burkānu sarīvē, sīpolu sagriež ne pārāk plānos pusgredzenos.
- Burkānus ar sīpoliem apcep tajā pašā pannā, kur cepās tefteļi.
- Burkāniem un sīpoliem pievieno tomātu pastu, ūdeni, sāli, piparus, ķiplokus, samaisa, karsē 2 minūtes.
- Mērci pārlej tefteļiem katliņā, liek uz vidējas uguns, sautē 20 minūtes.
- Gatavus tefteļus pasniedz ar piedevām pēc izvēles - vai dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!